Másik ügyészt kér a lúgos támadás áldozata

2017.08.17. 08:03

Ügyészcserét kért a lúgos támadás áldozata, írja a Magyar Nemzet. Renner Erika levelet írt a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetőjének, mert szerinte az ítélőtáblán korábban vádat képviselő Péter Gyöngyi szakmailag és emberileg is kifogásolható módon járt el. Ezért azt szeretné elérni, hogy a megismételt másodfokú eljárásban cseréljék őt le.

Renner Erika úgy érzi, hogy az ügyész kétségbe vonta a sebei súlyosságát, amikor újbóli orvosi kivizsgálást kért. Azt is felrója, hogy Péter Gyöngyi túl passzív volt a tárgyalások alatt, az orvos szakértőktől nem kérdezett.

A vád szerint B. Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója 2013 márciusában maszkot viselve megtámadta volt barátnőjét, Renner Erikát a nő saját otthonában. Elkábította, maró lúggal leöntötte a nemi szervét és környékét, majd magára hagyta.

Renner Erika a per júniusi tárgyalásán.
Renner Erika a per júniusi tárgyalásán.
Fotó: Huszti István / Index

A férfit életveszélyt okozó testi sértésért és más bűncselekményekért első fokon négy év börtönre ítélték, a másodfokon kiszabott büntetés kilenc év lett.

Idén júniusban a Kúria úgy látta, hogy a bizonyítást nem vitte végig sem az első-, sem a másodfok, amikor bűnösnek mondták ki a volt kórházigazgatót, ezért a korábbi ítéletet hatályon kívül helyezték, és az ügyet visszadobták az ítélőtáblára.