A kórház szerint minden rendben, közben sürgősen osztályvezető főorvost keres

2017.08.18. 11:58

Vélhetően párhuzamos valóságok különös kavarodása zajlik Esztergomban, ugyanis RTL riportjára hivatkozva írja a HVG, hogy miközben az esztergomi Vaszary Kolos Kórház és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint is minden zavartalanul üzemel, addig a kórház honlapján sürgősen osztályvezető főorvost keresnek a szülészetre. Míg a riport szerint bezárás fenyegeti az esztergomi kórház szülészetét, addig a kórház főigazgatója és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ írásban annyit reagált, hogy az ellátás zavartalan. 

A Rezidensek és Szakszorvosok Szakszervezete szerint a fő probléma, hogy országszerte egyre nagyobb gond az orvosok elvándorlása. Dénes Tamás elnök szerint miközben mindenhol arról beszélnek, hogy az elvándorlás csökkent,  paradox módon az orvoshiány tovább nőtt. Szerinte ideje lenne azzal is foglalkozni, hogy hányan maradtak itthon, és képesek-e ebben a létszámban ellátni a betegeket, és nem csak azzal foglalkozni, hogy hányan mentek el. 
Korábban bevett szokás volt, hogy több osztályon más szakképzettségű orvosokkal pótolták a hiányt, hogy legalább „darabszámra” meglegyenek, viszont az orvoshiány olyan méreteket ölt, hogy sok intézményben már ezzel sem tudnak élni.