Ünnepi meglepetés: már megint lerobbant a hármas metró

2017.08.20. 08:07

Csúnya forgalmi zavarral indítja az ünnepet a budapesti tömegközlekedés: Újpest-Központ és a Lehel tér között, vagyis a teljes vonalnak nagyjából a harmadán nem jár a metró, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A BKK szűkszavúan csak annyit közölt az MTI-vel reggel, hogy "időjárási ok" van a háttérben. Ön szerint mi lehet ez a rejtélyes időjárási ok?

A BKK Facebook-oldalának kommentjei alapján úgy tűnik, a pótlás sem sikerült tökéletesen, időnként lefulladnak a buszok a zuhogó esőben.

UPDATE: délelőtt fél 10 körül a metró közlekedése helyreállt. 

UPDATE2: Mindenki rosszul tippelt, nem fakocka, de még csak nem is Soros György állt a háttérben. BKV-s forrásaink szerint az Árpád hídnál ázott be a metrómegálló, ahol  a födém szigetelését megbontották javítás miatt. Az ideiglenes védelmet egy védőgáttal akarták volna megoldani de nem igazán sikerül jól felállítani, ezért beömlött az esővíz az állomásra, ott pedig elárasztotta a vágányokat. A sín, ahonnan a metrószerelvény veszi az áramot, áthúzott, a nedves szigetelés miatt ez pedig olyan balesetveszély, hogy le kellett állítani a forgalmat.