Szabadon távozhatott a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja

2017.08.21. 12:04 Módosítva: 2017.08.21. 12:08

Nem kerül előzetes letartóztatásba a májusi, Dózsa György úti halálos baleset okozásával gyanúsított M. Richárd - így döntött hétfőn a bíróság a 24.hu szerint.

A gyanúsított távozóban azt mondta a 24.hu-nak, hogy szabadlábon védekezhet és nem került házi őrizetbe. A férfi ennyit mondott, majd a rá várakozó barátaival és barátnőjével elhagyta a bíróságot.

Az ügyészség álláspontja – ami hivatalos – szerint azonban M. házi őrizetbe kerül, de nyomkövetőt nem kell viselnie.

M. Richárdról a baleset után megírtuk: egy szebb napokat megélt keresztapa bizalmasa, ismert figurája az éjszakai életnek. Többször ült már börtönben, egyik vádlottja volt a kecskeméti maffiaper néven elhíresült pernek, amelynek elsőrendű vádlottja az a Radnai László volt, aki később a kilencvenes évek leszámolásos gyilkossági ügyekben zajló perek egyik koronatanújaként is ismertté vált.

A baleset után egy hónappal kiderült, hogy M. Richárd egy nagyobb, fekete, kabrió Mercedesszel járja a várost. Először azt lehetett hinni, hogy a jogosítványát se vették el, később kiderült, hogy de igen, sőt, már a baleset idején sem rendelkezett jogosítvánnyal, később „eltiltás hatálya alatt történt járművezetés” miatt pénzbírságot is kiszabtak rá.

Az éjszakai életben az a hír járja, hogy "védettséget" élvez, mert együttműködik a rendőrséggel.