MSZP: a Fidesz ki akarja sajátítani a Balatont

2017.08.23. 16:45 Módosítva: 2017.08.23. 16:46

Az MSZP szerint „a Fidesz azt tervezi, hogy a Balatonnál jövő évtől már csak a tehetősek nyaralhassanak” - olvasható az Országos Sajtószolgálaton kiadott közleményükben.

Ezt arra alapozzák, hogy „Orbán ingatlanspekuláns emberei felvásárolták a kempingeket, és sorra bezárják ezeket, vagy olyan luxusingatlanokat építenek a helyükre, amelyek az átlagemberek számára megfizethetetlenek".

Emiatt az MSZP benyújtott egy törvényjavaslatot, hogy a kempingeken és strandokon csak az eredeti funkciójuknak megfelelő beruházásokat lehessen végrehajtani.

Szerintük ugyanis „a Balaton fideszes kisajátítása valódi veszély: a tóparti települések aggódva tapasztalják, hogy a több tízezer embernek pihenést nyújtó kempingek tulajdonost cseréltek és sorra zárnak be és a helyükre lakóparkok épülnek”.

„Badacsonyörsön, Balatonszepezden, Balatonakaliban a kempingek bezártak és az a jól kiépített infrastruktúra is eltűnt, amelyet eddig mindenki használhatott. Fövenyesen már meg is épült az a lakópark, ahol mostantól csak néhány jómódú család nyaralhat”. 

Az MSZP törvényjavaslata ezt az igazságtalanságot akarja megakadályozni. Ha a Fidesz ezt nem támogatja, azzal nyíltan beismerik: azt akarják, hogy a Balatonnál csak a tehetősek nyaralhassanak, az átlagemberek pedig csak képeslapon láthassák a magyar tengert.