Öt kilométeres dugó van az M1-es autópályán

2017.08.23. 15:22 Módosítva: 2017.08.23. 17:29

Öt kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 64-es kilométernél szerda délután - írta az MTI.

Az autópályán tengelysúlymérő-állomást telepítenek, ezért csak egy sáv járható. Emiatt alakult ki a torlódás.

A munkálatok szerdán 18 óráig, csütörtökön pedig reggel 7-től várhatóan szintén 18 óráig tartanak. Ebben az időszakban jelentős torlódások várhatók. Azt javasolta, hogy aki teheti, a Tata-Környe csomópontnál hajtson le az autópályáról, és a 61-es kilométernél térjen vissza a Tatabánya centrum csomópontnál.

A nemzeti tengelysúlymérő rendszer kivitelezési munkálatai várhatóan e hét végére fejeződnek be minden frekventált helyen - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt a múlt héten. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium beruházásában országosan 89 helyszínen kerül az aszfalt alá automatikus tengelysúlymérő szenzor az útdíjköteles szakaszokon a túlsúlyos járművek kiszűrésére.

És még tovább is van, ugyanis a rendőrség közleménye szerint Biatorbágynál, a Budapest felé vezető oldalon, a 16-os kilométerszelvényében anyagi káros közúti közlekedési baleset történt 17 óra körül. További torlódás várható.