Részlegesen lebénult a Bulgáriában balesetet szenvedett magyar lány

2017.08.23. 14:13

A Bulgáriában súlyos autóbalesetet szenvedett szegedi lányt megműtötték, de az első vizsgálatok szerint részlegesen lebénult, nem tudja majd forgatni a fejét, és ennél nagyobb baj, hogy továbbra sem ébredt fel a kómából - tudta meg a Zoom.hu Burkus Vanessza édesapjától.

A 19 éves lány július 19-én Bulgáriában szenvedett súlyos autóbaleset, és majdnem három hétig feküdt kómában a burgaszi kórházban, de családja hiába akarta hazaszállítani, az intézmény sokáig nem adta ki az ehhez szükséges papírokat. Végül augusztus 10-én egy kisgéppel hozták haza, és a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezelik. Az intézet vezetője, prof. dr. Molnár Zsolt azt mondta, hogy Burkus Vanesszánál a baleset után agyi ödéma alakult ki és két nyaki csigolyája is eltörött. Ráadásul komoly tudatzavarral került kórházba, tudata pedig nem tisztult ki.

3

Törött csigolyáit napokig egy speciális nyakmerevítővel rögzítették, míg augusztus 20-án megoperálták, és visszaforgatták, rögzítették az elfordult csigolyákat. Burkus Sándor, a lány apja ma a Zoom.hu-nak azt mondta, hogy "lánya előreláthatólag jobbra és balra nem fogja tudni mozgatni a fejét. De ez a legkevesebb, ahhoz képest, hogy továbbra sem ébredt fel a kómából".

Legkésőbb két hét múlva az Országos Orvosi Rehabilitációs Központba szállítják Vanesszát, ahol tovább folytatják a kezelését.

A nő szervezetét Bulgáriában több baktérium is megtámadta, ami miatt tüdőgyulladást kapott. Az orvosok a baktériumokat antibiotikumos kezeléssel próbálták visszaszorítani, de kettő ellen semmi nem hatott. A burgaszi kórházban háromszor akkora gégemetszést végeztek a lányon, ami miatt nyelőcsöve is elfertőződött. Szó volt arról, hogy a könnyebb táplálás érdekében gyomorszondát ültetnének be az orvosok, de ezt a lány kis súlya és termete miatt végül nem vállalták, így továbbra is az orrán keresztül táplálják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport