Szikla találta fejbe a Grúziában meghalt magyar túrázót

2017.08.23. 12:56

Nem egy hegyről zuhant le, hanem egy megolvadt gleccser miatt megindult szikla találta fejbe azt a magyar túrázót, aki halálos balesetet szenvedett Grúziában - tudta meg az Index a baleset körülményeit ismerő forrásokból.

Információnk szerint egy négy fős magyar társaság egyik tagja volt az áldozat. A társaság nem hegymászókból, hanem tapasztalt túrázókból állt. Grúzia északnyugati hegyvidékén túráztak, amikor a baleset történt. Egy megolvadt gleccser indított el egy sziklát, ez találta fejen az egyik túrázót, aki emiatt súlyos fejsérülést szenvedett.

A sérült túrázót mentővel vitték egy helyi kórházba. Folyamatosan újra kellett éleszteni, de sajnos ez sem segített. Családját a társai értesítették a tragédiáról. 

Úgy tudjuk, a kinti nagykövetség egyelőre várja a család döntését a holttest hazaszállításáról. Egyelőre nem tudni, volt-e a túrázónak biztosítása és ha igen, mire terjedt ki. A nagykövetség ugyanakkor minden segítséget megad a családnak - tudtuk meg külügyi forrásból. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán reggel a Tv2-ben arról beszélt, hogy nem nagyon volt még ilyen nyár, amikor ennyi magyar haláleset történt volna,  kedden Olaszországban egy magyar egyetemista vesztette életét , amikor lezuhant egy szakadékba. Azt is elmondta, hogy a konzuli szolgálat megerősítését tervezik, mert egyre több baleset ér külföldön magyar állampolgárokat. A mostani 200-220 fős konzuli létszámot 80 fővel fogják növelni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport