Schiffer szerint baloldali ügyet támogatott, amikor a Jobbiknak aláírt

2017.09.01. 11:22

"Hagyjuk már ezt a baromságot. Én nem a Jobbik, hanem egy konkrét kezdeményezés mellett álltam ki" – mondta az Indexnek Schiffer András arra a kérdésünkre, hogy a bérunió után egyéb kezdeményezésekben is a Jobbik mellé állna-e.

Az LMP egykori vezetője a napokban ugyanis aláírta a Jobbik béruniós kezdeményezését. Erről pedig nemcsak saját Facebook-oldalán számolt be, egy hivatalos fotós által készített képpel. A hír hasonló fotókkal megjelent a Jobbik oldalán is, majd rögtön utána a Jobbikot támogató Alfahír állt elő egy, Schifferrel helyben készült interjúval.

Az egykori LMP-s társelnök-frakcióvezető szerint mindez véletlen: felhívta a Jobbikot, hogy hol tudna aláírni, amire ők az Árpád hídi lerakatukat javasolták. Az aláírást ott véletlenül pont egy Alfahírben is dolgozó jobbikos vezette, aki így nagy szerencsével meg is interjúvolhatta a politikust. Schiffer szerint nincs szó arról, hogy a Jobbikkal együttműködve egy kampányban vett volna részt.

"A Pride betiltásával, vagy a választójogi cenzusos agymenéseikkel nem értek egyet" - hangsúlyozta.

Schiffer lapunknak azzal érvelt, hogy klasszikus baloldali ügyet támogatott:

Nem nekem kellene magyarázkodnom, hanem azoknak, akik baloldali zászlókat lengetnek húszon éve, és nem vették észre, hogy nő a bérkülönbség nyugat és kelet közt.

Schiffer a Facebookján így magyarázta kiállását: „... negyedszázaddal ezelőtt a rendszerváltó politikai és főként megmondó elit azzal bolondította az embereket, hogy a rendszerváltás, meg az uniós csatlakozás majd a gyerekeiteknek elérhetővé teszi a nyugati béreket. Arról nem volt szó, hogy a mai fiatalok ezt csak akkor érhetik el, ha nyugatra költöznek. Akik akkor tudatosan hazudtak, ma fanyalognak a kezdeményezés miatt. Nyilván a béruniós kampánytól senkinek nem fog nőni a bére egyetlen fillérrel sem. Valahol azonban el kell indítani egy folyamatot, ami egy másik Európához, a tőke Európája helyett az emberek Európájához visz közelebb, ahol egyenlő munkáért egyenlő bér is jár.”