Nagy zuhék után visszaköszön még a nyárias idő

2017.09.03. 16:31

Vasárnap még előfordulhat, hogy a borongós őszi idő mellé kapunk egy kiadós zuhét a nyakunkba, jövő héten viszont fokozatosan melegszik az idő, és hétvégére megint nyárias lesz az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Vasárnap végig erősen felhős vagy borult lesz az ég országszerte, többfelé várható eső, zápor, keleten néhol zivatar is lehet, majd estére a Dunántúl nagy részén megszűnik a csapadék, és szakadozottá válik a felhőzet. Az északi, északnyugati szél megerősödik, viharos lökések kísérhetik. Éjjel az ország északkeleti harmadán túlnyomóan borult marad az ég ismétlődő esővel, záporral, esetleg zivatarral, a Dunántúlon, majd a középső megyékben tovább szakadozik, csökken a felhőzet.

Hétfőn az ország északkeleti részén többnyire marad az erősen felhős égbolt, és továbbra is több helyen várható csapadék napközben, de estére ezen is túl leszünk. Másutt gomolyfelhős, napos idő lesz néhol záporral, az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödhet. 

Vasárnap és a jövő hét első napján a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. Az hét további részében felhős, de nappal egyre melegedő idő várható, csapadékot egyelőre nem jelez a met.hu. Az éjszakai minimumhőmérséklet jövő szombatig végig 6 és 13 fok közt ingadozik majd, a nappali viszont fokról fokra melegszik, hétvégére már akár sok napsütés és 28 fokos maximum is lehet.