Az emberek véleményére kíváncsi a BKV a 3-as metró felújítása miatt

2017.09.04. 10:26

Több éven át, több szakaszban újítja fel a 3-as metrót a BKK, ez pedig kényelmetlenül fogja érinteni azokat, akik naponta használják a metrót. Félmillió emberről van szó.

A metrópótlás a jelenlegi tervek szerint november elejétől három évig tart majd. Először a metróvonal északi szakaszát, az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti részt várhatóan egy évre lezárják, ekkor a szerelvények csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekednek. Az északi szakasz felújítása alatt esténként és hétvégente a 3-as metró helyett annak teljes vonalán pótlóbusszal lehet utazni.

A BKK megvizsgálta, hogy az Újpest-Központ–Lehel tér szakasz felújítása alatt várhatóan miként rendeződik át a forgalom az érintett hálózaton, ennek alapján lakótérségekre bontva részletes mobilitási tervet dolgozott ki. A térségenként bemutatott tervek jellemzője, hogy a belváros elérésének érdekében az utasok igénybe vehetik az Újpest-Központ és a Lehel tér között közlekedő metrópótló buszokat, a belváros gyorsabb elérését biztosító alternatív eljutási lehetőségeket.

A BKK itt tette közzé azt az interaktív térképet, amelynek segítségével elmondhatja észrevételeit, véleményét a társaság felé.