Budapestre hozzák a Bulgáriában balesetet szenvedett lányt

2017.09.04. 12:59

A Délmagyar cikke szerint hétfő reggel mentőautó szállította el Szegedről Burkus Vanesszát, hogy az Országos Rehabilitációs Intézetben kezeljék tovább.

3
Fotó: Török János / Délmagyar

Mint ismert, a 19 éves lány július 19-én Bulgáriában szenvedett súlyos autóbaleset, és majdnem három hétig feküdt kómában a burgaszi kórházban, de családja hiába akarta hazaszállítani, az intézmény sokáig nem adta ki az ehhez szükséges papírokat. Végül augusztus 10-én egy kisgéppel hozták haza, és a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezelték.

A lányt megműtötték, de az első vizsgálatok szerint részlegesen lebénult, nem tudja majd forgatni a fejét. Éber kómában fekszik, de vannak biztató jelek. Édesapja elmondása szerint a múlt héten kezdett el kitörni többhetes elszigeteltségéből. Már megcsinálja, amit mondanak neki: berakja a fülhallgatót a fülébe, bekeni a száját ajakápolóval, a gyógytornászok támogatásával néhány lépést sétál. 

Össze sem lehet hasonlítani, mennyit fejlődött, amióta Szegeden van. Amíg Bulgáriában volt, még a szemét sem nyitotta ki. Az Országos Rehabilitációs Intézetben remélhetőleg tovább fejlődik majd

- nyilatkozta a lapnak az édesapja.