Vádat emeltek a részegen lövöldöző rendőrtiszt ellen

2017.09.05. 09:42

Emberölés kísérlete, valamint kétrendbeli kényszerítés kísérlete miatt vádat emelt az ügyészség egy volt budapesti rendőrtiszttel szemben, aki december 1-én délután ittas állapotban egy rövid szóváltást követően rálőtt a társasházkezelő cég egyik alkalmazottjára.

A szolgálaton kívüli rendőr egy csepeli társasház földszintjén veszett össze az alkalmazottal. engedéllyel tartott lőfegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába, majd ezután célzottan a sértett irányába sütötte el a fegyverét, aki a tűzlépcsőház ajtaját éppen becsukta maga mögött, így ekkor még az ajtó mögött állt. Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el a férfit, az átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján, és a falban állt meg.

A rendőr - akit ezután elbocsátottak a BRFK-tól - ezután összeszedte a kilőtt lövedékek hüvelyeit, felment a lakásába, és lehúzta azokat a vécében, hogy eltüntesse a nyomokat.

Az ügyészség vádat emelt ellene egy másik ügy miatt is, a lövöldözés előtt egy héttel, szintén ittas állapotban a társasház pincéjében dolgozó két férfit fenyegetett meg életveszélyesen, hogy fejezzék be a fúrást, mivel őt az zavarja.

Őrizetbe vettek egy budapesti rendőrt, mert részegen lövöldözött

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport