Ivott és herbálozott a borsodnádasdi fiú, mielőtt megölte a 17 éves lányt

2017.09.06. 14:37 Módosítva: 2017.09.06. 14:45

Indítványozta az ügyészség a borsodnádasdi emberölés 20 éves gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt - tudta meg a 24.hu a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivőjétől. A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről csütörtök délelőtt dönt a bíróság. 

A gyanúsított saját elmondása alapján a cselekmény napján nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott és több “herbás” cigit elszívott. Hogy valóban alkohol, akár egyéb szer hatása alatt állt-e, a nyomozás fogja kideríteni.

Az elkövetés szempontjából az ilyen jellegű, önhibából eredő leittasodásnak vagy bódult állapotnak nincs jelentősége, vagyis úgy kell tekinteni, mintha színjózanul követte volna el - közölte a főügyészség.  “Alapesetes emberölés” miatt folyik eljárás, vagyis nem merült fel minősítő körülményre adat, mint például különös kegyetlenség, vagy aljas indok. Ennek büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés - írja a 24.hu. 

Azt továbbra sem tudni, a lánynak miért kellett meghalnia, mert a gyanúsított, B. Roland beismerő vallomása csak részleges, nem terjed ki mindenre. A rendőrség kedden arról számolt be, hogy a jelenlegi információk szerint nem szexuális indíttatású bűncselekmény történt, holott a fiatal lányra meztelenül találtak rá

Az adatok szerint a gyanúsított 2017. szeptember 2-án Borsodnádasd egyik erdős területén találkozott a sértettel, akivel beszélgettek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, majd a gyanúsított egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szaktanácsadói vélemények alapján a lány halálát fulladás okozta, írta a Police.hu. 

A 17 éves lány vasárnap tűnt el, édesanyja aznap tett bejelentést a putnoki rendőrségen. A holttestére még vasárnap éjfél előtt bukkantak rá Borsodnádasdon. Hétfő este elfogtak egy 20 éves borsodnádasdi férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. A Blikk azt írta, hogy K. Csenge holtteste a falu templomának közeléből, egy akna mélyéről került elő. A helyiek azt beszélték, hogy a lány szombaton a barátaival szalonnát sütött a helyi Alsó-tónál, a gyilkosa a szalonnázás után mehetett utána. A Bors szerint viszont egy fiúval indult haza, aki szerelmes volt belé. A lap szerint a lány még élhetett, amikor belezuhant/beledobták az aknába, és ott a felgyülemlett esővíztől fulladt meg. Azt is beszélik a helyiek, hogy fojtogatásnyomok voltak a torkán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport