A Fekete Sereg vezetője állítja, nem Portik volt a felbujtó az Aranykéz utcai robbantásnál

2017.09.08. 09:11

Nem Portik Tamás adott megbízást Jozef Roháčnak, hogy pokolgépet robbantson az Aranykéz utcában 1998. július 2-án. Ezt állította Portik ügyvédje, Szikinger István a Hír TV-nek. A Riasztás című műsornak nyilatkozó ügyvéd azt mondta, új tanú jelentkezett, aki tudja, hogy mi történt valójában. 

Az új tanú Magyar Róbert, a Fekete Sereg egykori vezetője. Magyart emberölés előkészülete, emberölés kísérlete és zsarolás miatt tényleges életfogytig tartó börtönre ítélték. A szegedi Csillag börtönben raboskodik, itt találkozott az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanra ítélt Roháčcal, aki elmondta neki, hogy nem Portik volt a felbujtó. 

A Riasztás úgy tudja, Magyar Róbert egy olyan ismert embert nevezett meg a robbantás felbujtójaként, akinek a neve már korábban is felmerült az ügyben.

Egyszer be is idézték a bíróságra, de végül nem hallgatták meg.

Az ügyészség megerősítette a műsornak, hogy érkezett perújítási indítvány Portik ügyében. 15 napon belül eldöntik, hogy folytatódik-e a 90-es évek maffiaháborújának egyik legfontosabb ügye a bíróságon. Portikot felbujtóként 13 év fegyházbüntetésre ítélték.