Négy embert gyanúsítanak a pszichiátrián meghalt csecsemő ügyében

2017.09.11. 17:42 Módosítva: 2017.09.11. 17:43

A rendőrség négy embert hallgatott ki gyanúsítottként amiatt, hogy 2015 márciusában a Szent Imre Kórház pszichiátriai osztályán egy vajúdó nő nem kapott orvosi segítséget és a csecsemője meghalt, írja a Zoom.hu.

A rendőrség a portál kérdésére azt válaszolta, hogy  két ember foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, másik kettőt pedig foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt.

Mint megírtuk, 2015 márciusában a kórház pszichiátriai osztályán  szült egy nő, aki vajúdásához nem kapott orvosi segítséget, és a gyermek meghalt. A kórház azt állította, hogy a gyermeket az anya holtan hozta világra,  de t öbb beteg állítása szerint megszületése után felsírt, és megpróbálták újraéleszteni.

Az újsághírek alapján  Székely László  ombudsman átfogó vizsgálatot indított. A vizsgálat megállapította, hogy  a gyermek nem halva született, hanem a körülmények miatt vesztette életét. A jelentés szerint  a pszichiátriai osztály alkalmazottai nem vették észre sem a vajúdást, sem a szülés megindulását, annak ellenére, hogy a nőt a krízismegfigyelőben helyezték el, ahol szigorú megfigyelés alatt kellett volna tartaniuk. A nő pelenkázva volt és le is kötözték, csak akkor siettek segítségére, amikor a gyermek feje és karja már látható volt. 

Az ügyet először közigazgatási eljárásban vizsgálták, majd nyomozás indult.