Gázolajszállító tartálykocsik borultak fel Vépen

2017.09.13. 20:13 Módosítva: 2017.09.14. 09:16

Gázolajat szállító vasúti tartálykocsik borultak fel, illetve dőltek meg szerda este a Vas megyei Vép vasútállomásán, kettőből folyik a gázolaj - közölte a katasztrófavédelem. Két tartálykocsi borult fel, három pedig megdőlt, lakóépületeket nem érint a baleset.

A tűzoltók száz méter sugarú körben lezárták a helyszínt, ahová riasztották a katasztrófavédelmi mobil egységet is.

A Vaol.hu azt írja, a kocsikat húzó vonat kisiklott. A 95 ezer literes tartályok egyikéből ömlött a gázolaj, a másikból szivárgott, három másik kocsi pedig lebillent a sínekről. 

Egy hónapja ugyanezen az állomáson gyulladt ki egy dízelmozdony.

Frissítés szerda reggel 7 órakor: A katasztrófavédelem közlése szerint még tartanak a mentési munkálatok Vépen. Mint írják, két, erőteljesen sérült kocsiból nagyobb mennyiségű gázolaj került a szabadba, a kevésbé rongálódott kocsikból a szivárgást még az esti órákban sikerült megszüntetni. Az éjjeli órákban a helyszínre érkezett szivattyúkkal megkezdték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését ép vasúti kocsikba, miközben az esővíz-gyűjtő aknába folyt gázolaj begyűjtését is megkezdték a tűzoltók, illetve a vasúti vegyi felderítők. A vonatközlekedés újraindult, valamennyi járat menetrend szerint közlekedik.