Kósa: Mindenképpen kell egy nemzeti konzultáció a Soros-tervről

2017.09.14. 08:26 Módosítva: 2017.09.14. 13:32
Image uploaded from iOS
Fotó: Huszti István / Index

Kósa Lajos és Halász János sajtótájékoztatót tartott a Fidesz-frakció kihelyezett velencei ülésének első estéje után. 

Tegnap este egy programpont volt, Orbán Viktor tartott előadást – közölte Kósa. Ezután a frakció döntött arról, felkérik a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a Soros-tervvel kapcsolatban. Kósa ezután hosszan beszélt arról, hogy szerintük mit is jelent az úgynevezett Soros-terv. 

Úgy gondoltuk, hogy a Soros-terv kapcsán mindenképpen kell egy nemzeti konzultációt kezdeményezni

– jelentette ki Kósa. Szerintük azért is van szükség erre a nemzeti konzultációra, hogy meg tudják védeni az országot. Kósa szerint a Soros-terv a magyar családokat sújtaná, mivel nekik kellene kifizetniük a migránsok ellátásához szükséges összeget, holott csak nemrég sikerült a kormány segítségével kiverekedniük a devizahitel csapdájából. 

Tegnap este a kormány már az Origón közölte: a kampány felvezetőjeként újabb nemzeti konzultációt indítanak a Soros-tervről. Hogy ez a terv létezik-e egyáltalán, arról itt írtunk részletesen. 

A sajtótájékoztatón megkérdeztük Kósától, kinek a fejéből pattant ki a frakcióban, hogy legyen nemzeti konzultáció a Soros-tervről. A leköszönő frakcióvezető frappáns válaszát hamarosan videón mutatjuk. 

További fontosabb bejelentések:

  • Kezdeményezik a Btk. módosítását: ha valakit jogerősen elítélnek pedofil-bűncselekmény miatt, akkor örök életére tiltsák el a gyerekekkel foglalkozó munkakörökről. 
  • A tiltott önkényuralmi jelképek használatáról szóló törvény kapcsán a frakció arra kérte Semjén Zsoltot és Lázár Jánost: dolgozzák át a javaslatot, hogy megfeleljen az Európai Bíróság által megfogalmazottaknak. Közölték, hogy vissza fognak térni a lex Heineken néven ismertté vált javaslatra, de csak miután Semjén és Lázár összhangba hozta az EB döntésével. A téma hátteréről szóló cikkünket itt olvashatják
  • Október 2-től Gulyás Gergely lesz a frakció vezetője, Hende Csaba lesz a parlament alelnöke és a törvényalkotási bozottság vezetője, miután Gulyásnak távoznia kell erről a pozíciójáról – jelentette be Kósa.
  • További változások is lesznek a parlamenti posztokon. A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke Kósa Lajos helyett Németh Szilárd lesz, aki megtartja nemzetbiztonsági bizottsági alelnöki tisztségét. Az elhunyt Rubovszky György igazságügyi bizottsági elnöki posztját a KDNP-s Vejkey Imre kapja, őt pedig a szintén KDNP-s Hargitai János váltja a mentelmi bizottság élén. Rubovszky György képviselői mandátuma pedig Gaal Gergelyé lesz.
  • Halász János szóvivő egy "lex CEU-t" firtató kérdésre azt mondta, a felsőoktatási törvény módosítása nem került szóba, és nem is tervezik megváltoztatni a jogszabályt. Az Atv.hu szerint mindez összefüggésben van azzal, hogy Angela Merkel Magyarországot érintő megszólalása után Orbán nem akar gesztust gyakorolni "Soros György egyetemének".
Érkezik: Kósa Lajos
Érkezik: Kósa Lajos
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Halász János frakciószóvivő a délben megtartott újabb sajtótájékoztatón kifejtette azt is, hogy a képviselőcsoport azért kérte a kormányt, hogy tartson nemzeti konzultációt a Soros-tervről, mert az egész Európát és benne Magyarországot is veszélyezteti. Mint mondta, a Fidesz-frakció szeretné, ha minden magyar értesülne és véleményt mondhatna róla.

Meglátása szerint a kvótaperben született európai bírósági ítélet után Brüsszel megragadta az alkalmat, és gyorsuló tempóban kezdenek hozzá a Soros-terv végrehajtásához", felgyorsították a betelepítést, amelyet állandóvá akarnak tenni.

Halász szerint ezek a törekvések pontosan olyanok, mint a Soros György által felvázolt terv, amelynek része évi egymillió migráns behozatala Európába, a kerítések lebontása, a bevándorlók kötelező szétosztása a tagállamok között és a migránsok 9 millió forintos pénzügyi támogatása.