Nagyon megjárta a szegedi fogorvos, hogy a laborban tisztogatta a pisztolyát

2017.09.14. 07:49 Módosítva: 2017.09.14. 07:53

A rendőrség szerint ugyan nem követett el bűncselekményt, munkahelyére azonban mégsem veszik vissza azt a szegedi fogorvost, aki az egyetem fogorvostudományi karának laborjában tisztogatta a riasztópisztolyát, írja a Blikk.

Braunitzer Gábor adjunktust idén februárban a  Terrorelhárítási Központ kommandósai teperték le a nyílt utcán. Az akcióra azért került sor, mert a  fogorvostudományi kar két munkatársa azt jelentette a rendőrségnek, hogy az  orvos a fogászati laborban tisztogatott egy pisztolyt.

Miután kiderült, hogy engedéllyel tartott lőfegyverről van szó, a rendőrség lezárta a nyomozást. Csakhogy az orvost az eset miatt elbocsátották állásából. A munkaügyi perben szerdán hozott első fokú ítéletet a bíróság. A testület azt állapította meg, hogy az orvos kirúgása jogszerű volt.

Az indoklás szerint ugyanis úgy is lehet valami jogellenes, hogy nincs rá tiltó szabály. A fegyvertisztogatás alkalmas volt arra, hogy riadalmat keltsen a kollégákban, állapította meg a bíróság. Az orvos fellebbez a döntés ellen.