Sms-ezés miatt okozott súlyos balesetet

2017.09.14. 16:36

Vezetés közben használta a mobiltelefonját, így későn vett észre egy előtte műszaki okból álló tehergépkocsit egy férfi Kaszaper külterületén, nekiütközött, és a balesetben ő, valamint két férfi súlyosan megsérült - írja a Police.hu. 

avto
Fotó: Police.hu

2017. július 21-én, este tíz körül történt a baleset. Egy teherautó műszaki hiba miatt állt az úton, a tompított világítása és a vészvillogója működött. A sofőr és két utasa kiszálltak belőle, ketten mellett próbálták elhárítani a hibát. A velük utazó nő távolabb ment, az útpadkán sétált.

avto2
Fotó: Police.hu

Egy Orosháza felől Kaszaper irányába tartó kocsi lassítás, fékezés nélkül ütközött neki a teherautónak, és elsodorta a mellette álló két férfit. A balesetben a személyautó vezetője és a két férfi is súlyosan megsérült.

A személyautó vezetője a baleset előtt a mobiltelefonjára érkezett sms-t akarta elolvasni. Kihallgatásán elismerte, hogy emiatt vette észre későn az előtte álló tehergépkocsit. A 36 éves mezőkovácsházi férfit közúti baleset okozásával gyanúsítja. Szeptember 13-án a rendőrség vádemelési javaslattal továbbították az ügyet a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport