Soros György Windowst telepített a magyar Gripenekre?

2017.09.15. 05:03

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő augusztus végén írásbeli kérdést nyújtott be a honvédelmi miniszternek, "hazudott-e a Honvédelmi Minisztérium?" címmel. Arra volt kíváncsi, hogy augusztus 20-án, egy riasztás után miért írta közleményében a tárca, hogy egy nem bejelentkező polgári repülőgépet a szolgálatot adó géppár sikeresen azonosított és kikísért a légtérből, holott sajtóhírek szerint a két Gripen közül az egyik nem tudott felszállni.

Csütörtökön került ki a parlament honlapjára a miniszter válasza. Simicskó István ebben

  • visszautasítja, hogy a témában az ellenzéki politikus a médiahírekre alapozza a kérdését és tévesnek nevezi a feltételezését;
  • állítja, hogy a légvédelmi készenléti szolgálat gépei mindig megvédik a magyar emberek biztonságát;
  • felidézi, hogy a szocialisták elhanyagolták a katonaságot;
  • a katonákat mélyen sértő politikai pánikkeltésnek nevezi Harangozó kérdését;
  • végül közli, hogy a tárca korábban már válaszolt az érdeklődő újságírónak.

Ezt:

A légvédelmi készenléti szolgálatot ellátó Gripenek riasztása során az egyik gép kijelzőműszerei figyelmeztetőjelzést adtak, ezért a gép újraindítására volt szükség . Ez idő alatt a másik gép felszállásra kapott parancsot az ország légtere felé közeledő utasszállító repülőgép vizuális azonosítására. A néhány perces újraindítás után a Gripen magasabb készenléti fokozatban várakozott, míg a felszálló gép végrehajtotta az utasszállító vizuális azonosítását és követését az országhatárig. (...)

Összefoglalólag:

A légtérbe berepült egy azonosítatlan gép. A riadóztatott két Gripen közül csak az egyik tudott felszállni, a másikat újra kellett indítani, ami néhány percbe telt. A működőképes Gripen közben azonosította és kikísérte a polgári gépet a magyar légtérből. A tárca kiadott egy közleményt, azt állítva, hogy két Gripen kísérte ki a gépet. A sajtó ezt megírta, az ellenzéki politikus rákérdezett, Simicskó miniszter sértőnek és tévesnek nevezte a feltételezést, majd elismerte, hogy a hír igaz.

Kérdés?