Sok eső és lehűlés jön

2017.09.17. 10:09

Az OMSZ széllökés, eső és heves zivatar miatt adott ki figyelmeztetést szinte az egész országra.

Az előrejelzések szerint vasárnap helyenként akár 30 mm-t meghaladó csapadékra, és 60-90 km/órás szélre is számítani kell. Délutánig több hullámban várható nyugat felől csapadék, este már csak az észak-nyugati megyékben eshet. Napközben 14-29 fok várható, aztán a jövő héten alaposan visszaesik a hőmérséklet.

Hétfőn hajnalban például akár 6-11 fokra is hűlhet a levegő, és napközben sem lesz több 17-22 foknál. Hétfőn csak néhol kell számítani kisebb esőre, záporra, aztán estétől a Dunántúlon ismét megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható csapadék.

Kedden a hajnali 8-14 fokról napközben 13-25 fokig melegszik a levegő. A Dunántúlon sokfelé, keleten kevesebb helyen várható eső, zápor. Az északi szelet erős lökések kísérhetik. Szerdán is csapadékos lesz az idő, és tovább csökkent a hőmérséklet is. Hajnalban 6-13, napközben 13-19 fok várható.

Bár viszonylag pontosan csak három napra előre tudnak jósolni a meteorológusok, a mostani számítások azt jelzik, hogy csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan továbbra is számítani kell esőre, záporra. A hajnali 5-11 fokról 15-19 fokig melegszik a levegő. Pénteken is  hasonló idő lesz, elszórtan még számítanunk kell némi esőre.

A