Árokba hajszolt egy autóst Gödöllőn egy audis

2017.09.27. 18:39

Nagy tempóval csapódott a vizesárokba egy autó Gödöllőn szeptember 8-án, a vezetője életveszélyes sérüléseket szerzett. A tetejére fordult kocsi a rendőrök nyomozása szerint nem sima gyorshajtás miatt került oda, családi belharc, autós üldözés és félrevezető vallomások jellemzik az ügyet – számol be a Zsaru Magazin.

bal
Fotó: André Ildikó / Rendőrség

A rendőrök két bejelentést kaptak szeptember 8-án, egy időben a baleset kapcsán. Egy nő azt mondta, rokona hívta fel a kocsijából azzal, hogy egy háromtagú társaság üldözi Gödöllő belterületén, le akarják szorítani az útról. Egy másik betelefonáló, egy szemtanú azt mondta, egy Opel az árokba borult. A gödöllői rendőrök ismerték az árokba boruló férfit korábbi ügyeiről, és tudtak egy elhúzódó haragos viszonyáról egy helybéli családdal is (aminek maga is tagja), ezért elkezdték jobban megvizsgálni a família szerepét. 

Rendszámtábla a bokorban

A térfigyelő kamerák felvételein látták is, ahogy az Opel, nyomában az említett családhoz tartozó Audival, nagy tempóval halad a városban. Az Audi tulajdonosa a 28 éves N. Ágoston, elfogatóparancsot adtak ki ellene. Amikor a rendőrök felkeresték otthonát, a nála talált Audin nem voltak rendszámok, a bokorból kerültek elő. 

A férfi nem volt otthon, ezért két nőrokonát hallgatták ki. Azt mondták, ketten ültek az Audiban délután, amikor az Opel vezetője szembefordult velük az utcán, és nekik akart menni. Azt mondták, az Audit K. Melinda vezette, aki kitért az ütközés elől. 

A két nőt a felvételekre hivatkozva szembesítették a hazugságokkal, amik a vallomásukban szerepeltek. A videókon egyértelműen látszott, hogy N. Ágoston vezette az Audit.

A rekonstrukciók azt mutatták, hogy az üldöző autó eleje hozzáért az Opel hátuljához, vagyis meglökte. Az előzmények kapcsán szóba került egy feleségelszeretés miatt elhúzódó viszály, de az üldözés közvetlen okaként hallottak a rendőrök olyan verziót, hogy az árokba kényszerített sofőr ráütött az Audira, illetve arról is, hogy a két sofőr menet közben bemutatott egymásnak.

Negyvenfős kísérettel adta fel magát

A történteknek híre ment a városban, és délután a sérült fiatal egyik rokona husánggal jelent meg N. Ágostonéknál, és beverte az Audi szélvédőjét. Másnap a 28 éves körözött ügyvéddel és negyvenfős kísérettel érkezett a rendőrségre, ahol feladta magát. Életveszélyt okozó testi sértés és segítségnyújtás elmulasztása és egyedi azonosítójel meghamisítása miatt indult ellene eljárás, előzetesbe került.

A fiatal nőnek, aki azt hazudta, ő vezette a kocsit, hatóság félrevezetése miatt kell felelnie. 

A sérült férfi állapota válságos, agyi traumákat szenvedett, mesterséges kómában tartják. Orvosai nem tartják kizártnak, hogy a károsodás maradandó, még nem tudták megszólaltatni.