Inkább felmondanak, mint hogy Bukarestbe költözzenek az Európai Gyógyszerügynökség alkalmazottai

2017.09.28. 15:50

Az Európai Gyógyszerügynökség alkalmazottai közül 10-ből kilenc inkább felmondana, mintsem, hogy kelet-Európa valamelyik országába költözzön, írja a Transindex.ro. Az ügynökségnek a brexit miatt kell elhagynia Londont. A székhely átvételére 19 európai város pályázott, köztük a román főváros is

Egy felmérésben megkérdezték az ügynökségen dolgozók 92%-át, hogy adott esetben költözne-e Bukarestbe, Varsóba vagy Szófiába. A megkérdezettek döntő többsége azt válaszolta nem. Mindenki Amszterdamba menne inkább.

Valószínűleg nem tudják, amit a magyar kormány az élhetetlen, no-go-zónákkal teli, életveszélyes dél-, észak-, és nyugat-európai országokról már régóta tud.

Mellesleg Amszterdam választása már csak azért sem véletlen a dolgozók részéről, mivel a holland kormány már jelezte, hogy több száz millió eurót fektetne egy új székház építésébe, amennyiben Hollandiába költözik az ügynökség.

Az alkalmazottak egyébként Amszterdam után Barcelonát és Bécset, Milánót, Koppenhágát, Athént és Dublint preferálnák, ebben a sorrendben, írja a lap. Magyarország egyébként először még úgy volt, hogy pályázik az ügynökség megszerzésére, de aztán mégis feladta a dolgot.

És a kapcsolódó Moszkva tér filmjelenet: