Fiatalkorú lányt futtató marihuánatermesztőket fogtak Gyöngyösön

2017.10.05. 12:51

Október 4-én, kora reggel gyöngyösi otthonuk közelében fogtak el két helyi férfit, akik az év eleje óta egy felnőtt korú és egy fiatalkorú lányt prostitúcióra bírtak rá. A két férfi egy internetes oldalon hirdetésekben a saját lakásukra szervezett a két nőnek alkalmi partnereket, és a pénz jelentős részét maguknak tartották meg.

A 23 éves M. Arnoldot és a 46 éves M. Józsefet előállították, őrizetbe vételük mellett kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció miatt indult büntetőeljárás. Indítványozzák előzetes letartóztatásukat is. 

Kiderült, hogy a 23 éves, gyöngyösi G. Máté a hirdetések kezelésével, szerkesztésével segített a másik két gyanúsítottnak, így ellene prostitúció elősegítése miatt indult eljárás.

A házkutatások során a rendőrök egy közeli ingatlan pincéjében elrejtve különböző fejlettségi fokú cannabis növényeket, azok termesztéséhez használt tárgyakat is találtak. Az ott lakó 41 éves Sz. Istvánt szintén gyanúsítottként hallgatták ki kábítószerbirtoklás miatt.

cops
Fotó: Police.hu

A rendőrök egy gyöngyösoroszi lakóingatlanban is lefoglaltak több, új pszichoaktív anyagot, a szakértői vizsgálat után további gyanúsítottak kihallgatása várható.