Lett volna egy Szél-Vona vita, de a Jobbik elnöke végül lemondta

2017.10.06. 20:05

Vona Gábor lemondta tervezett tévévitáját az LMP miniszterelnök-jelöltjével, írta meg először a 444.hu. Szél Bernadett és Vona az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában vitatkoztak volna, a felvétel időpontját is kitűzték. A Jobbiktól azonban üzentek, hogy inkább máskor csinálják, mert még korainak tartják. 

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje azt mondta az Indexnek, hogy múlt héten kapott meghívást a vitára, amelyet örömmel elfogadott. Szerinte ugyanis minden esetben fontos a választóknak bemutatni a pártja programját, az LMP vízióját, amelyet egyesek már "Szél-tervnek" neveznek, és ő bármikor kész ezt ütköztetni más párt vezetőjének programjával.



Így aztán nem érti, hogy Vona Gábor miért nem tartja időszerűnek a vitát. Ugyanis ma állítólag ezzel az indokkal mondta le a párharcot. A dolog azért is érdekes, mert korábban kétszer, igaz, nem a tévé nyilvánossága előtt, vitatkoztak.

FRISSÍTÉS!

Vona Gábor szombat reggel reagált a hírre, és szerinte félreértésről van szó, mert ő kész vitázni. Ezt írta a Facebookon: "Néhány helyen megjelent az az információ, hogy miattam marad el a Szél Bernadett - Vona Gábor vita. Ez természetesen valami félreértés lehet, mert én az értelmes vitának mindig híve voltam. Ráadásul az LMP politikusaival már többször folytattam eszmecserét, ami rendre jó hangulatú és konstruktív volt. Amennyiben sikerül mindenki számára megfelelő időpontot egyeztetni, úgy örömmel veszek részt ezen a beszélgetésen. Egyúttal nagyon köszönöm az LMP tegnapi kiállását mellettünk."