Gulyás Gergely szerint nem szerencsés Sorost a Sátánhoz hasonlítani

2017.10.09. 17:04 Módosítva: 2017.10.09. 17:30

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a Czeglédy-ügyben tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a diákmunkások átverésére épülő csalásban a teljes magyar baloldalnak felelőssége van, mivel Gyurcsány Ferenc cége adott kölcsön Czeglédynek, mikor pénzügyi gondokkal küzdött.

Miután végzett a sajtótájékoztatójával, Gulyás újságírói kérdésekre is válaszolt. Az MTI beszámolója szerint Gulyást két KDNP-s politikus Sorossal kapcsolatos mondatairól kérdezték.

1. Soros = Sátán

A Fidesz frakcióvezetője egyértelműen kijelentette, hogy nem értett egyet Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselő hétfői napirend előtti felszólalásával, amelyben "a Soros-tervet a sátán legvégső támadásaként" értékelte.

Gulyás Gergely szerint nem szerencsés ilyen jellegű minősítéssel illetni sem Soros Györgyöt, sem mást.

2. Soros = szabadkőművesség

Ennél megengedőbb volt Semjén Zsolt hétvégi összeesküvés-elméletével. A miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádióban vasárnapi interjújában kötötte össze a migrációs válságot, Soros Györgyöt és a szabadkőműveseket. A migrációs válság kiinduló oka a szabadkőművesség, amelynek volt jakobinus, bolsevik verziója, és a sokadik leágazása ez a "Soros-féle szélsőliberális dolog", amely szívéből gyűlöli a keresztény hagyományokat, és ha lehetséges, még jobban gyűlöli a nemzetállamokat – mondta Semjén.

A Fidesz frakcióvezetője erről azt mondta: egyetért az interjú lényegével, hogy Soros György fogalmazta meg azt a filozófiát, amely Magyarországon és Európában is a bevándorlást támogatja.

Hogy ennek a mélyebb gyökereit ki hova vezeti vissza, ennyi szabadsága a miniszterelnök-helyettesnek is van

– mondta.

Harrach: Az nem politikai üzenet, hogy Soros György a Sátán

Szintén hétfőn, szintén kormánypárti sajtótájékoztatón újságírók megkérdezték Harrach Pétert, a KDNP frakcióvezetőjét is, hogyan vélekedik Soros György és a Sátán kapcsolatáról.  Harrach szerint a "Soros-tervet" Soros György készítette, amit az unió egyes tisztségviselői elfogadnak és követnek. A sátáni jelző egy vallási megközelítés, ez jogában áll a Soros-Sátán párhuzamot kiötlő Aradszki Andrásnak.

"Ő így gondolja, de ez nem tartozik a politikai üzenetek közé. Egy képviselő magánvéleményét nem hivatott egy frakcióvezető sem bírálni, sem szankcionálni"   közölte a KDNP képviselőcsoportjának első embere.