Orbán: Én tudom jól

IMG 5178
2017.10.09. 14:32

Az Atv.hu munkatársa a parlamenti folyosón arra reagáltatta a kormányfőt, hogy Navracsics Tibor, a Fidesz uniós képviselője, uniós biztos rövid időn belül kétszer is azt mondta, hogy az Európai Bizottság nem hajt végre semmilyen Soros-tervet, ő ilyenről nem tud.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban megismételte, hogy véleménye szerint az EB a Soros-tervet hajtja végre. Arra a kérdésre, hogy akkor Navracsics Tibor rosszul tudja-e, azt felelte,

én tudom jól.

Navracsics Tibor legutóbb pénteken, a Millenárison cáfolta a kormány állítását. Az Európai Bizottság magyar tagja azt mondta, hogy nem Magyarország az első és az egyetlen, amely időről időre az Európai Bizottságot teszi bűnbakká, bizonyos dolgokkal vádolva, de

a Soros-terv nem szerepel a bizottság munkatervében.

Ugyanakkor azt mondta, hogy van egy olyan munkatársa a 27-ből, akinek Soros a legjobb barátja, de nem árulta el, hogy ki az.

Navracsics korábban a Hír TV-nek nyilatkozta azt, hogy nincs Soros-terv az EB munkatervében, és a kormány Sorosra kihegyezett nemzeti konzultációját a készülődő választási kampány retorikai elemének tartja.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vasárnap reggel úgy kommentálta Navracsics szavait, hogy az európai vezetők Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől kezdve meghallgatják az EU-ban Soros Györgyöt, aki előttük mondja el programját.

Az a helyzet, hogy Soros György kezében és zsebében tartja azt a világot, amelyben Navracsics Tibor munkája van.

Semjén szerint a hazájához hű az ember, egy szervezethez, munkaadóhoz lojális. Ennek értelmében

arra kérte Navracsicsot, hogy a hűség fogalmát gondolja át a nemzet és egy nemzetközi szervezet között.