Azt hazudta, hogy közvécében szült, mentőhelikopter és két mentőautó indult el feleslegesen

2017.10.10. 15:32

Az Országos Mentőszolgálat legfrissebb Facebook-bejegyzése szerint egy felnőtt nő csínytevése miatt két mentőautó és egy mentőhelikopter is elindult feleslegesen Miskolcon kedd reggel.

Mint a posztban írják, a nő ijedten mondta a mentésirányítónak, hogy váratlanul megindult nála a szülés, és megszülte gyermekét egy közterületi mosdóban. A nő olyan jól játszotta a szerepét, és olyan adekvát válaszokat adott a mentésirányító kérdéseire, hogy abban fel sem merült, hogy hazugság lenne, sőt a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést.

Azonnal a levegőbe emelkedett a mentőhelikopter és elindult két mentőautó is, aztán először a helyszínen landoló helikopter jelzett, hogy a helyszínen nem várja őket senki és a járókelők sem tudnak váratlanul szülő nőről. Majd a két másik egység is megérkezett, mire a mentésirányító elérte a bejelentőt. 

A nő sokáig nem vette fel a telefont, majd úgy tett, mintha nem tudna a segélykérésről. Végül kiderült, hogy csak csínytevésnek szánta a bejelentést.

Mivel a helyszínre a mentőkön kívül a rendőrség is riasztva lett, így eljárás indulhat a nő ellen. Ha hamis bejelentés miatt vonul ki egy közfeladatot ellátó szerv egy helyszínre, az  szabálysértésnek számít és pénzbírsággal sújtható.