Meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

2017.10.13. 12:08 Módosítva: 2017.10.13. 12:09

A Szegedi Járásbíróság két hónappal meghosszabbította a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsított Czeglédy Csaba ügyvéd előzetes letartóztatását - közölte az MTI. A bíróság a bűnismétlés, az eljárás meghiúsítása és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt hosszabbította meg az előzetest.

Az ügyének összesen 13 gyanúsítottja van. A gyanú szerint Czeglédyék 2011 és 2016 között diákmunka közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakítottak ki. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló és a Humán Operátor Zrt.-hez köthető személyek, az azt követő szinten lévő közvetítő cégek, illetőleg a céghálózat alján levő és strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével elkerüljék a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését. A gyanú szerint az okozott kár 3 milliárd forint.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.