Lungo Drom-os roma önkormányzati képviselőket hallgattak ki gyanúsítottként

2017.10.17. 12:35 Módosítva: 2017.10.17. 12:37

Eddig hét Lungo Drom-os országos roma önkormányzati képviselőt hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség a költségvetési csalás gyanújával zajló nyomozás részeként, értesült a RomNet.

Az úgynevezett Mentorprogram részeként megyei irodákat működtetett ORÖ-s képviselők közül hétfőn hetet hallgattak ki gyanúsítottként, és keddre szintén több képviselőt gyanúsítottként idéztek be.

Október elején több megyében egyszerre tartottak házkutatást az adónyomozók az ORÖ volt megyei irodában, amelyeknek többsége a képviselők saját lakásán működött. A havi 450 ezer forintos költséggel szabálytalanul működtetett és azóta már bezárt irodákban iratlefoglalásokat tartottak.

Az Országos Roma Önkormányzat szerdán a Dohány utcai székházában rendkívüli közgyűlést tart. Itt Dancs Mihály képviselő, tanácsnok előterjesztése alapján egy öt tagú ad hoc bizottság felállítását kezdeményezi, hogy vizsgálják a megyei irodák működését. A gyanúsítotti kihallgatásokkal kapcsolatban a RomNet megkereste írásban a Nemzeti Adó és Vámhivatal sajtóosztályát – amint válaszuk megérkezik, cikkünket frissítjük.