Fiatal fiúkat zaklatott szexuálisan a Mária rádió riportere

2017.10.18. 06:25

Gyermekkorú és fiatalkorú fiúkat zaklatott szexuálisan egy 22 éves férfi Cegléden. A férfi az áldozatai többségét azzal kereste fel, hogy egy rádió számára szeretne interjút készíteni velük - írta a Bors.

A riport helyett ugyanis szexuális aktusról készült képekkel és perverz, homoszexuális jellegű üzenetekkel zaklatta a fiatalokat. A Bors információi szerint a katolikus vallási műsort sugárzó Mária Rádió ceglédi stúdiójának egyik önkéntes munkatársáról van szó.

Az egyik 16 éves fiú édesapja a Ceglédi Panorámának azt mondta, hogy a férfi először interjút kért a fiútól, mert részt vett egy városi sportversenyen. "Azonban nagyon hamar bizalmas hangnemre váltott: jó barátok leszünk. Először csak furcsa volt a fiamnak, de már ekkor szólt nekem. Aztán már szóba sem került az interjú, hanem megírta például, hogy egyedül van otthon, és éppen pornót néz".

Amikor a srác az iskolában elmondta a dolgot a társainak, kiderült: csak az ő osztályában 8-10 fiú hasonló üzeneteket kapott, többségük sportoló fiú volt. Néhány nap múlva még több áldozat akadt, köztük egy 13 éves is, akinek a perverz rádiós pornográf képeket küldött magáról.

A fiatalok visszautasították a közeledést, vagy nem válaszoltak. A Ceglédi Panoráma úgy tudja, hogy a rádiós a kollégái közül is kiszemelt magának kettőt: fogdosta őket, hozzájuk simult.

A rendőrség nyomozást indított, a Pest megyei főkapitányság annak részleteiről csak a körülmények részletes vizsgálata után ad tájékoztatást. A Bors megkeresésére a Mária Rádió megerősítette: egyik volt önkéntesük ellen valóban rendőrségi nyomozás folyik. "A fiatalember már nem tagja a rádió közösségének. Amikor felmerült a gyanú, hogy a rádió szellemiségével nem összeegyeztethető tartalmakat oszt meg interneten, azonnali hatállyal elküldtük" - válaszolták.