Hogy lehet százmillió forintnyi marihuánát elrejteni két személyautóban?

2017.10.22. 20:07

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása miatt nyomozást indított egy szerb és egy montenegrói állampolgárral szemben. 

A szerb férfi vasárnap hajnali fél három körül személyautóval próbált áthaladni a röszkei autópálya-határátkelőnél. A montenegrói nő reggel 6 óra 50 perckor. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereső kutyája a járművek átvizsgálásakor mindkét esetben kábítószer jelenlétét jelezte.

A rendőrök a férfi autójának karosszériájában 22 csomagban 18 744 gramm növényi törmeléket találtak. A nő járművének dupla padlólemezéből 30 csomagban 32 073 gramm kábítószergyanús anyag került elő. Az elvégzett gyorstesztek szerint mindkét gépkocsiban marihuána volt.

A két szállítmány feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke összesen körülbelül 101 millió forint.

A szerb férfit és a montenegrói nőt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették őket, és indítványozták az előzetes letartóztatásukat. A nyomozást szakértők bevonásával végzik.

(Police.hu)