Orbánról és a szaúdi milliárdosról kérdezett volna: kizárták a nemzetbiztonsági bizottságból

2017.10.26. 13:19

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki üléséről a fideszes képviselők indoklás nélkül kizárták Demeter Márta ellenzéki képviselőt, írja a Hír Tv. Az MSZP-ből az LMP-be átülő ellenzéki képviselő idei nagy projektje, hogy kérdéseket tegyen fel a kormány számára kellemetlen témákban, a jelek szerint bukásra van ítélve.

Nyáron Kövér László házelnök akadályozta meg abban, hogy kérdést tehessen fel  a letelepedésikötvény-biznisszel kapcsolatban, most pedig Orbán Viktor és Jordánia tiszteletbeli konzuljának kapcsolatát firtatta volna a képviselőnő. Zaid Naffa ugyanis magyar állampolgárságot kért, de korábban megbukott a terrorelhárítás átvilágításán.

De hogy még ennél is tovább menjünk, éppen ő volt az is, aki az év elején meghalt szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon és Orbán Viktor miniszterelnök kapcsolatát elősegítette.

„Zaid Naffa Magyarországon működő jordániai tiszteletbeli konzul ügye megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, amikor ő állampolgárságot igényelt. Arról az emberről beszélünk, arról az üzletemberről, aki rendszeresen Orbán Viktor környezetében sertepertél. Arról az emberről beszélünk, aki Gaith Pharaonnak a nemzetközi körözött bűnözőnek egyébként jövedelemigazolást adott ki azért, hogy a magyar hatóságok ne vizsgálják az ő anyagi hátterét. Tehát azt gondolom, hogy úgy, hogy ez az ember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, igenis tudnunk kellett volna” – mondta a képviselő a Hír Tv-nek.