Orbán: Nemzetbiztonsági ügy a „Soros-hálózat”

D KOS20171027002
2017.10.27. 08:52

„A Soros-hálózatnak kiterjedt befolyási övezete van az Európai Parlamentben és az Európai Unió más intézményeiben, célja egy kevert népességű Európa létrehozása és a migránskérdésben vele szemben álló magyar kormány elítéltetése” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban, amit a Kossuth rádió 180 perc című műsorában lehetett hallani.

Orbán „a Soros-birodalomról kiszivárgott dokumentumokra” azt mondta az MTI szerint, hogy a hálózat tagjai Brüsszelben azért dolgoznak, hogy „a bevándorláskérdésben a Sorosékkal szemben állást foglaló magyar kormányt (...) elítéltessék, megbélyegezzék, és rászorítsák, hogy változtassa meg a migránspolitikáját”.

A kormányfő közölte: a nemzetbiztonsági szolgálatok közreműködésével a nyilvánosság elé kell tárni az európai életet befolyásolni igyekvő „Soros-hálózatot”.

Csütörtökön lényegében ugyanerről beszélt Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. 

Arra a felvetésre, hogy Navracsics Tibor magyar uniós biztos szerint nincs Soros-terv, Orbán azzal az ellenérvvel csapott le:

látja, még ő sem tudja, tehát ez annál is inkább amellett érv, hogy tudjuk meg.

A miniszterelnök ehhez azt is hozzátette, hogy létezik egy 200 „baráti" EP-képviselőt tartalmazó Soros-lista. Ezek a képviselők munkálkodnak leginkább egy kevert" Európa megteremtésén – elsősorban az EP belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságában (LIBE). Ez a bizottság az, mely Orbán szerint a Tanács 2018-as döntését megelőzve már meg is fogalmazta azokat az alapelveket, amelyekre építeni akarja a bevándorláspolitikát:

Orbán azt is kifejtette, hogy kétfajta országcsoport létezik az EU-ban: 

  1. a migránsmentes övezet, azaz Közép-Európa;
  2. a bevándorlóországok csoportja.

Azt kizártnak tartja, hogy az egyik csoport a másikra erőltesse az elképzelését, ezért az a kérdés, hogy az együttélés hogyan valósul meg.

Orbán értékelte a cseh és az osztrák választás eredményét is: szerinte a választóktól olyanok kaptak megbízást, akik

nagyon hasonlítanak a jelenlegi V4-vezetőkre, és a bevándorlás ügyében egy húron pendülnek velünk.

Vagyis a választások eredményeképpen megerősödtek a migrációt elutasító országok.