Nagy egyetértésben ígérgetett az ellenzék szombaton

2017.10.28. 16:16

Bér- és nyugdíjemelést, az egyenlőtlenségek csökkentését és progresszív adórendszert ígért több ellenzéki párt vezetője a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által szervezett fórumon Budapesten szombaton – számolt be az MTI.

A fórumon Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő, Szél Bernadett, az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelöltje és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője is részt vett. A politikusok egyetértettek abban, hogy az ország kettészakadt, az alul lévőket fel kell emelni, a jelenleginél jóval több pénz kell az oktatásban, egészségügyben. Szerintük mindennek meg is lehet a fedezete, ha a Fidesz leváltásával véget vetnek a kormányzati korrupciónak és az értelmetlen, pazarló presztízsberuházásoknak.

Több felszólaló jelezte, hogy az ellenzéki pártok szakpolitikai programjai nem állnak messze egymástól és mindannyian kormányváltásnál többet, a politikai rendszer átalakítását akarják.