Nem tudják pontosan, de 1-2 százalék körül lehet a tanárhiány

2017.11.02. 16:38

Az LMP-s Ikotity István írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltán emberminiszterhez, hogy megtudja, pontosan mekkora a tanárhiány az országban, mely intézményeket és mely állásokat érint. Balog helyett Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszolt. 

Rétvári levelében hosszan írt arról, hogy a Fidesz-KDNP mennyire sokat tett a pedagógusokért, így az országban a pedagógushelyzet jelentősen javult a szocialista időkhöz képest. A konkrét kérdésre Rétvári azt írta, hogy a tanárhiány óráról-órára változik, de annyi eltalánosságban elmondható, hogy "az állami fenntartású intézményekben a betöltetlen pedagógus álláshelyek száma az összes tanári állás 1-2 százalékát teszi ki mindössze."

Végezetül, mintegy mellékesen, csak mert a tanárhiányról vagy épp a kérdező párttagságáról Rétvárinak valami egészen más is eszébe jutott: 

Egyébiránt döbbenetesnek tartom, hogy pártjuk Ron Werbert, egy olyan embert szerződtet kommunikációs tanácsadónak, aki a szocialisták megrendelésére kidolgozta a választók becsapásán alapuló visszataszító 2002-es gyűlöletkampányt.

"A 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás során azzal sokkolta a választópolgárokat, hogy 2 3 millió román ember özönli el hazánkat. Önök egy olyan embertől kérnek tanácsot, aki magyar embert uszított a magyar ellen. Egyértelművé vált, hogy a hatalom megszerzésének érdekébe n feladják korábbi elveiket is. Már nem zavarja Önöket a szocialisták elvtelen, egykori partnerével történő együttműködés" - tette hozzá Rétvári.