Kirándulóidő lesz a hétvégén

DMOHA20171017014
2017.11.03. 12:02

A pénteki enyhe hidegfront után enyhülés kezdődik, a hétvége kedvez a szabadidős tevékenységeknek. Az Időkép.hu szerint pénteken feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal ugyan egy gyenge hidegfront érkezik, de a hőmérséklet nem esik vissza jelentősen, a legmelegebb órákban 12-16 fokot mérhetünk. Az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

Szombat hajnalban helyenként ismét előfordulhat gyenge fagy, többfelé pára, köd is képződhet, ami a középső és keleti tájakon helyenként csak lassan oszlik majd fel. Változóan felhős-napos idő várható, délután kezd nyugat felől növekedni a felhőzet, de csapadékra nem kell számítani. A Dunántúlon megélénkül, nyugaton, északnyugaton megerősödik a déli-délkeleti szél. A hőmérséklet az évszakos átlagnak megfelelően, 11 és 16 fok között alakul, nyugaton, délnyugaton 17-18 fok is lehet.

Vasárnap már több lehet a felhő, az Északi-középhegység térségében gyenge eső is előfordulhat, délutántól nyugaton pedig egy-egy zápor alakulhat ki. A déli-délkeleti szél sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős, néhol viharos lesz. Hajnalban már nem fog fagyni, napközben a tartósabban borongós északi országrészben 10-12, máshol 13-18 fok várható, a legmelegebb nyugaton ígérkezik.

A Köpönyeg.hu szerint hétfőn nyugaton erősen felhős idő várható, délutántól gyenge esővel. Keleten napos, közepesen felhős idő ígérkezik. 10 és 17 fok között alakul a csúcsérték. Kedden és  szerdán borongós időre van kilátás. A Dunántúlon többfelé, keleten csak elszórtan fordul elő eső, záporeső. A DK-i, K-i szél élénk lesz. 9-14 fok várható.

(Borítókép: Őszi erdő Dobogókő közelében. Fotó: Mohai Balázs/MTI)