Leszállt a villamosvezető, és hasba rúgott egy embert?

2017.11.06. 10:44

A BKV keresi azt a villamosvezetőt, aki olvasónk szerint másfél hete leszállt a villamosról, és hasba rúgott egy embert. Olvasónk szerint nem sok előzménye volt az esetnek.

Azon az október végi péntek délutánon egy férfi – olvasónk szerint egy idős, hajléktalannak tűnő férfi – állt a villamos sínek között a körúton, a Mester utcai megállónál. Ekkor érkezett a megállóhoz a Petőfi híd felől a 4-es Combino. A megállóban várakozók hiába szóltak rá az emberre, hogy vigyázzon, és jöjjön onnan el, „meg se mozdult”.

Olvasónk ekkor letette a sporttáskáját, odament a férfihoz, és rászólt, amikor az erre sem reagált, „kiemeltem a villamos elől, és visszaindultam a táskámhoz”.

Egy Combino Budapesten
Egy Combino Budapesten
Fotó: BKK

A lépésben érkező villamos megállt a férfi mellett, leszállt „a vezető, egy szót sem szólt, odalépett a férfihoz, és úgy rúgta hasba, hogy az elesett, a védőkorláthoz repült (az fogta meg, hogy ne essen az autók közé)”.

Olvasónk szerint ekkor már nem is a síneken, hanem a peronon állt az idős férfi. A rúgás után, mint aki jól végezte dolgát, a vezető visszaszállt a járműre, és begördült a megállóba. Olvasónk a villamoson megpróbálta számonkérni a vezetőt, de az csak flegmán annyit mondott, hogy tegyen panaszt, ha akar.

Az utasok közül aztán nemcsak olvasónk, hanem még valaki más is panaszt tett a BKV-nál az eset miatt. Ezt már a BKV-tól tudom, amelynek illetékései hétfőn reggel azt írták: 

„Az érintett szakterület ezek alapján első lépésként beazonosítja a villamosvezető személyét, majd a járművezető személyes meghallgatását követően a munkáltatói jogkör gyakorlója dönt a szükséges intézkedésről.”