Tarlós tényleg kirúgta Földi Lászlót

2017.11.06. 13:30

Reggel írtuk meg, hogy Bár Földi Lászlótól azt kérte Tarlós István főpolgármester, hogy a múltkori, nagy indulatokat kiváltó nyilatkozata után ne beszéljen többet nyilvánosan a menekülttémáról, a biztonságpolitikai szakember mégis interjút adott hétfői Magyar Időknek.

A lapnak azt állította, valójában nem mondta azt, hogy a menekültek segítő civilek bírósági eljárás nélkül, szabadon likvidálhatóak, csak az Echo TV vágta meg ilyen szerencsétlenül a 20 perces beszélgetést. Földi közölte azt is, tisztában van vele, hogy ezzel a nyilatkozatával befejeződik a karrierje a Fővárosi Önkormányzatnál - ahol az év eleje óta bruttó 700 ezer forintért és 200 ezres cafeteriáért főtanácsadóként és közigazgatási és biztonsági szakreferensként dolgozott.

Clipboard09221-1024x576
Fotó: MTVA

Az interjú után sajtóközleményt adott ki Tarlós István főpolgármester, amiben leszögezi, hogy ugyan Földi Lászlót kiváló szakembernek tartja, és a migráns problémát is súlyos kérdésnek tekinti, de Földi kapott egy utasítást arról, milyen kérdésekben nem nyilatkozhat addig, amíg a városházán dolgozik, és ezt nemcsak elfogadta, hanem ő maga is felajánlotta.

Ezt a jogszerű utasítást Földi László 2017. november 6-án súlyosan megszegte a „Magyar Idők”-nek adott hosszú interjújával. A történtek után nem maradt választási lehetőségem. Földi Lászlóval megegyeztem, hogy 2017. november 30-ával munkaviszonya a Városházán megszűnik.