Lázár arról beszélgetett Tiborcz Istvánnal, hogy miből telt neki 400 milliós villára

2017.11.08. 15:38

A Hvg.hu egy könyvbemutatón csípte el Lázár Jánost, akitől megkérdezték, miről beszélgetett Tiborcz Istvánnal, és ki intézte el, hogy az erről készült fotó nyilvánosságra kerüljön

Lázár szerint ez egy magántalálkozó volt, nem tudja, ki intézte, hogy az arról készült fotó kikerüljön. A miniszter egyébként állítja, azért találkozott Tiborcz Istvánnal, mert hétfőn a parlamentben a jobbikos Szilágyi György Tiborcz gazdasági érdekeltségeivel kapcsolatban kérdezte őt, és úgy gondolta, megkérdezi akkor már az érintettet. 

letöltés
Fotó: Azonnali.hu

Érdekes magyarázat, ugyanis Szilágyi a parlamentben arról beszélt (a teljes vitát itt lehet megnézni), hogy Tiborcz a napokban vett egy 400 milliós villát Budán, valamint hogy a vagyonosodása Orbán Viktornak köszönhető. Míg 2009-ben Tiborcz a cégei után 8,4 millió forint bevételt tudott elkönyvelni, 2012-ben már 3 milliárdot - jelentette ki többek között Szilágyi. 

Lázár szerint ugyan választási kampány közeleg, de ettől egy politikus családját sem szabad meghurcolni. A miniszter szerint azért sikeres az ország, mert vannak sikeres vállalkozók. 

Melyik sikeres vállalkozó nevét citálta most ide? Azét, aki a miniszterelnök veje. Idecitálta volna a nevét, ha nem ő lenne a miniszterelnök veje? Persze, hogy nem! Mert akkor még több tízezer sikeres vállalkozó nevét kellett volna felsorolni.

- kontrázott Lázár, aki szerint Tiborcz és családja már azelőtt is jó módúnak számított, hogy a Fidesz hatalomra került volna. 

A miniszter azt is kijelentette, hogy a Jobbik nem közszereplő vállalkozókat emleget rendszeresen a parlamentben. Remélhetőleg Lázár nem Tiborcz Istvánnal kapcsolatban mondta, hogy nem közszereplő, hiszen a miniszterelnök veje maga jelentette be a kormányzati médiában, hogy milyen üzleti érdekeltségei vannak.