Randiért cserébe bankkártyaadatokat kért egy férfi

2017.11.08. 14:38

Kedden őrizetbe vették azt a 32 éves végegyházi férfit, aki egy általa létrehozott netes honlapon társkereső hirdetéseket jelentetett meg, majd miután a nők bizalmába férkőzött, bankkártyájuk adataiért cserébe személyes találkozást ígért.

Hihetetlen, de

  • ezt több nő teljesítette is. A férfi pedig a megszerzett adatokkal csatlakozott az egyik bank mobilfizetési rendszeréhez, és utána már vidáman vásárolgatott a boltokban.
  • Nem a megkárosított nők mentek a rendőrségre, hanem a bank vette észre a visszaélést, és fordult a hatósághoz.

A rendőrök ezután beazonosították a férfit, majd őrizetbe vették. Ellene információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyben lefoglalt bizonyítékok
Az ügyben lefoglalt bizonyítékok
Fotó: Police.hu

A megdöbbentő naivitás miatt

a rendőrség ismételten kéri, hogy mindenki legyen nagyon körültekintő! Vegye figyelembe a bankja és a rendőrség adatvédelmi ajánlásait, az internetes vásárlásra, fizetésre vonatkozó tanácsait! Idegeneknek, akikkel telefonon vagy interneten kerülnek kapcsolatba, ne adják meg bankkártyájuk, bankszámlájuk adatait, ne beszéljenek anyagi helyzetükről! A pénztárcájukban ne tartsák a bankkártya mellett a PIN kódot, mert ha a tárcát elveszítik vagy ellopják, könnyedén le tudják venni a számlájukon tartott pénzt!