Ádert és Semjént kísérgette a TEK átvilágításán megbukott Naffa

2017.11.09. 09:23

Hiába bukott meg a Terrorelhárítási Központ (TEK) átvilágításán tavaly márciusban Zaif Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja ezután még Semjén Zsolt és Áder János társaságában is megjelent különböző rendezvényeken Jordániában és Magyarországon – írja a Magyar Nemzet

Ahogy azt korábban írtuk, az Orbán Viktorral és az azóta elhunyt, az FBI által körözött Gaith Pharaonnal is jó kapcsolatot ápoló, régóta Magyarországon élő Naffa honosítási kérelemmel fordult a kormányhivatalhoz, amely ezt ellenőrzésre megküldte a Terrorelhárítási Központnak. Ahogy viszont Demeter Márta LMP-s képviselő kiderítette, a TEK kockázatokat tárt fel Naffa esetében, másképpen fogalmazva a tiszteletbeli konzul megbukott az átvilágításon. 

Zaid Naffa (a kép bal szélén) Semjén Zsolt társaságában, az 1848-as forradalomról megemlékező egyik ünnepségen
Zaid Naffa (a kép bal szélén) Semjén Zsolt társaságában, az 1848-as forradalomról megemlékező egyik ünnepségen
Fotó: ammonnews.net

Ennek ellenére a Magyar Nemzet több olyan rendezvényről is talált fényképeket, amelyeken Naffa állami vezetők társaságában mutatkozik. A TEK vizsgálata után két héttel például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest először Jordániába kísérte Naffa, amelyről az Ammon News készített képeket, majd pár nappal később egy március 15-i ünnepségen fényképezték le őket együtt.  

Idén szeptemberben pedig Áder János köztársasági elnökkel járta be Naffa a Sándor-palotát,

Fejszál al-Fajez, a jordán szenátus elnökének társaságában

Zaid Naffa (a kép bal szélén) Áder János köztársasági elnök társaságában, a Sándor-palota erkélyén
Zaid Naffa (a kép bal szélén) Áder János köztársasági elnök társaságában, a Sándor-palota erkélyén
Fotó: amman.mfa.gov.hu

Demeter Márta a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: a TEK átvilágításán megbukott Naffának semmi keresnivalója nem lenne magyar közjogi méltóságok közelében. Demeterrel a TEK korábban közölte, hogy Gaith Pharaon átvilágításánál „terrorszempontú kockázatelemzést” végeztek, és mivel Naffánál is ugyanazt az ellenőrzést folytatták le, így nem kizárt, hogy nála is terrorszempontú kockázatokat tártak fel. Így viszont veszélyt jelenthet a magyar állami vezetőkre a képviselő szerint.