Nem ért rá a lelkész, egy fideszes politikus helyettesítette

2017.11.10. 10:52

November 4-én a levert 1956-os forradalom hőseire emlékeztek a Veszprém Kereszténységéért Alapítvány szervezésében, ahol először emléktáblát koszorúztak, szónokoltak, majd végül a bazilikában tartott ökumenikus szentmisével zárták a megemlékezést, ahol keresztény felekezetek képviselői szóltak a résztvevőkhöz – írja a Népszava. És még valaki.

A lap cikke szerint Isó Zoltán evangélikus lelkész nem tudott jelen lenni az istentiszteleten, ezért megkért valakit, hogy helyettesítse, mégpedig Ovádi Péter helyi fideszes önkormányzati képviselőt, a Fidesz választókerületi elnökét.

A lelkész megkérte, hogy olvassa fel a szövegét, a fideszes politikus pedig a Vehír tudósítása szerint nem habozott, a templomi szószékről szólt a megjelent emlékezőkhöz a Szent Mihály-székesegyházban.

A lap kérdezte a fideszes istentiszteletről a képviselőt és a lelkészt is, de egyelőre egyikőjüktől sem kaptak választ. A lap cikke szerint a közösségi médiában megosztó volt a politikus templomi fellépése, volt, aki helyeselte, de volt, aki elítélte a dolgot.