És akkor a szép új út, hopp, véget ért

2017.11.14. 08:53

Még meg sem száradt az aszfalt a Báthory utcai új úton, még le sem vonultak a gépek, de a Facebookon egyesek máris elkezdték a gúnyolódást, az élcelődést, az önkormányzat kicsúfolását

méltatlankodik Gromon István, Pilisvörösvár polgármestere a település honlapján. A poénkodás oka az út kivitelezésének furcsasága, a szép új aszfalt ugyanis belefut egy elkerített telekbe.

Mint Gromon írja, a furcsa útépítés oka az, hogy az évek óta tervezett munkálatokat két ingatlan tulajdonosa is akadályozta. Az egyik ugyan leadta papíron a szükséges területet, de a valóságban a közterületté vált telekrészén nem bontotta le a kerítést, a garázsát és egy földalatti tartályt. Az önkormányzat perre viszi az ügyet, de az eljárás évekig elhúzódhat. A másik ingatlan tulajdonosával pedig még nem tudtak megegyezni, hogy engedélyezze az útépítést a telekrészén.

"Az önkormányzat megtehette volna, hogy a fenti akadályok miatt további évekre elhalasztja az évtizedek óta várt Báthory utcai út megépítését (...) Ez esetben az utca lakói – köztük azok, akik mindent megtettek az út megépíthetősége érdekében –, továbbá mindazok, akik az úton közlekednek, még éveken át kerülgethették volna a kátyúkat, és szívhatták volna a port" – magyarázza a polgármester. Ehelyett inkább megépítették az utat, ahol lehetett; a tervezett 501 méterből 385 métert, saját forrásból, 44,9 millió forintért. Hát így.