Az MSZP elnöke bejelentette, hogy nincs mit bejelentenie

2017.11.17. 11:36

Nem lehet azt állítani, hogy a pártoktól küldött sajtóközleményeknek mindig fontos hírértékük van. Mégis ritka az, amikor egy párt arról kommunikál, hogy nincs bejelentenivalója.

Az egyedi mutatvány az MSZP nevéhez fűződik, a párt elnöke, Molnár Gyula péntek délelőtt közölte:

Még nincs hivatalos megállapodás az MSZP és a DK között, tehát aláírt képviselőjelölti lista sem létezik.

A dolognak az lehet az apropója, hogy a Tarjányi Péter-féle Zoom.hu nevű oldalon megjelent egy cikk, amely közli a 106 egyéni jelöltet, ám magában a cikkben is az szerepel, hogy nincs megállapodás a két párt között. Vagyis magát a listát csak úgy lehet értelmezni, hogy egy magát megnevezni nem kívánó szivárogtató elképzelései a jelölti listáról. Amely éppen ezért semmiképp nem tekinthető véglegesnek.

Az MSZP elnöke erről azt írta, hogy „a tárgyalások előrehaladtával, a folyamat végéhez közeledve egyre több a találgatás és a befolyásolási kísérlet. Aki tehát listát hozott nyilvánosságra és azt tényként kezeli, annak nem a tájékoztatás, hanem a politika befolyásolása a célja."

Az Index úgy tudja a két párt politikusaitól, hogy nincs még megállapodás, és jelenleg arról is vita van, hogy az Együtt–Párbeszédet mikor kell bevonni az egyéni jelöltekről folyó tárgyalásokba.

Molnár Gyula közölte, hogy az MSZP tárgyalódelegációjának „Hiller István választmányi elnök, Tóth Bertalan frakcióvezető és én vagyok a tagja, kizárólag mi hárman nyilatkozunk ebben a témában. Minden más megtévesztés és befolyásolási kísérlet, ami a valódi megállapodás megkötését akarja hátráltatni.”

Az MSZP és a DK vezetői azután ültek le egymással, hogy Botka László visszalépett a szocialista miniszterelnök-jelöltségtől. Molnár Gyula azt mondta, hogy október 23-án reményei szerint már be tudják mutatni a felállást, amelyben a baloldal indul jövőre. Nem így történt.