A kormánymédia üzent, a NAV beidézte Dobrev Klárát

2017.11.18. 07:47

Jövő péntekre tényleg beidézte Gyurcsány Ferenc az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft.-t vezető feleségét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága – írta az MTI, igazolva ezzel az Origo korábbi értesülését. Az akkori hírben csak az volt szokatlan, hogy a tényként kezelt információ megjelenése után az érintett Csongrád Megyei Főügyészség hétfőn azt írta az Indexnek, hogy „az ügyészség nem idézte tanúkénti kihallgatásra a cikkben megjelölt személyt.”

Most viszont tényleg sor kerül a kihallgatásra, amelyet a NAV folytat le az ügyészség felügyeletével. Dobrev Klárát tanúként a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt. ügyében akarják meghallgatni, mivel a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus több alkalommal nyújtott kölcsönt a cégnek. Az MTI szerint a Magyar Idők a Czeglédy-ügy egyik gyanúsítottjának ügyvédjétől értesült arról, Dobrev Klárának valószínűleg Szegeden kell választ adnia a hatóság munkatársainak kérdéseire.

Az Altus Portfólió Kft. tavaly februárban csaknem nyolcvanmillió forint rövid lejáratú kölcsönt adott Czeglédy Csaba cégének, majd augusztusban további 90 millió forintot - idézte az MTI a Magyar Időket, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc egyik Facebookos bejegyzéséből tudni lehet egy harmadik, idén tavasszal biztosított kölcsönről is. Mindez pedig az Altus részéről felveti a tiltott pénzügyi szolgáltatási tevékenység gyanúját a lap cikke szerint.

Most már tényleg megjött a levél

Az Indexnek Dobrev Klára megerősítette, hogy megkapta az idézést. „Ahogy az illik, a kormánypárti újság először megírta, a hatóságok pedig teljesítették a feladatot” – jegyezte meg a volt kormányfő felesége, utalva arra, hogy a hivatalos megkeresés híre előbb jutott el a kormányzati sajtóhoz, mint hozzá. A kihallgatáson természetesen megjelenik – közölte.