Vádemelést javasol a rendőrség a Szentendrei úti ámokfutó ügyében

2017.11.19. 09:10

Vádemelési javaslattal zárták le a rendőrök annak a férfinak az ügyét, aki a Szentendrei úton két fiatal férfi halálát okozta egy balesetben, írja a police.hu.

2017 március 18-án a Szentendrei úton egy autó a megengedett legnagyobb sebességet túllépve a Rákóczi utca és a Szentendrei út kereszteződésében hátulról nekiütközött egy másik, a piros lámpánál várakozó kocsinak. Az ütközéstől az autók a két pályatest között lévő betonoszlopnak csapódtak. Később kiderült, hogy a balesetet okozó O. Áron ittas volt.

A baleset következtében az álló autó pomázi vezetője és utasa a helyszínen életét veszítette, a másik autó vezetőjét súlyos sérülésekkel a mentőszolgálat kórházba szállította.

A gázoló O. Áront már a kórházban gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásának indítványozását. Ellene halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett miatt indítottak eljárás. Júliusban a férfi hazamehetett, házi őrizetbe került, miután kifizetett 7 millió 300 ezer forint óvadékot.