Minden bíró komcsi az igazságügyi bizottság fideszes alelnöke szerint

2017.11.21. 22:31 Módosítva: 2017.11.22. 02:00

A volt elszámoltatási biztos, Budai Gyula az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnökeként hozta roppant kellemetlen helyzetbe magát.  

A sajátos stílusáról (is) ismert politikus a bizottság keddi ülésén a szocialista Bárándy Gergellyel veszekedve veszítette el önuralmát, de annyira, hogy a mikrofonoktól sem zavartatva magát nemcsak bizottsági társát illette meglehetősen faragatlan jelzőkkel, de sikerül kollektíven lekomcsiznia a teljes magyar bírói kart. Budai beszólásait a Hír TV rögzítette.

 Az indulatok akkor szabadultak el Budai részéről, amikor Bárándy Gergely számonkérte a legfőbb ügyészen, hogy a fővárosi főügyész véleménycikket írt az Indexre, és ebben bírálta a bíróságokat.

Ibolya Tibor azon bukott ki annyira, hogy még egy cikket is írt róla, hogy a bíróság szerint Polt Péter korábbi pártkötődése miatt az ügyészséget fideszesnek lehet nevezni. Bárándy viszont a cikk kapcsán azt kifogásolta, hogy a fővárosi főügyész egy konkrét üggyel kapcsolatosan, nyilvánosan bírálta a bíróságokat, és eközben komcsizott.

Budai mindezt úgy kommentálta, hogy „Jól teszi”, illetve:

Hát azok a bírók, nem? Komcsi mindegyik. 

Budai még azt követően sem állt le, hogy a levezető elnök megintette, és bizottsági társa beszédét a:

„Maradjál csendbe!”

„Nem kaptál szót!”

illetve, a 

„Gyökér!”

kifejezésekkel kommentálta.

(via 444.hu)