5000 darab Soros-könyvet rendelt a Fidesz-frakció a Pesti Srácok kiadójától

2017.11.22. 12:16 Módosítva: 2017.11.22. 16:11

Az Mfor.hu szúrta ki, hogy a Fidesz-frakció szerződést kötött a kormányközeli pestisracok.hu portált is fenntartó GerillaPress Lapkiadó és Média Tanácsadó Kft.-vel. A kormánypárt a GerillaPress Soros Györgyről szóló könyvéből rendelt 5000 darabot, 13 millió forint értékben.

A könyveket az egyéni választókerületi képviselőknek osztották ki. Ez a 106 választókerülettel számolva

fejenként 47 példány

a "George Soros - A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége" című könyvből. A PestiSrácok.hu ismertetője szerint a könyv választ ad arra, hogy Soros "miért akarja Európát gyengíteni az általa is katalizált migránskrízissel", és "miként robbant ki kormányellenes tömegtüntetéseket". A könyv szerzője az összesküvés-elméletekben utazó Andreas von Rétyi, aki korábban írt már könyvet űrlényekről, illuminátusról és a szeptember 11-ei terrortámadás eltitkolt történetéből.

A Pesti Srácok kiadója már korábban is többször szerződött a Fidesz-frakcióval, vagy épp a kormányzati Liget Projekttel, de Huth Gergely, a lap főszerkesztője akkor sem tudott elugrani a közpénz elől, amikor a sörözőjét újította fel.